Други светове

GD Star Rating
loading...

Не, няма да ви пиша нещо а ла Сейгън :) „Други светове“ е един малък виртуален читателски клуб, в който се подвизавам от няколко месеца, т.е. от създаването му. От едно известно време си имаме сайт, който – макар и още млад – има какво да покаже: http://www.drugisvetove.com/

В заглавната страница се вижда какво четем в момента, в Хронология може да се прегледат прочетените неща, а в Новини има писани от хора от клуба новини (надявам се скоро и от мен, досега сесията ме беше „окупирала“ напълно).

Усилената компютъризация напоследък ме накара да усетя, че избутвам четенето на все по-заден план и този клуб ми дойде като свежа промяна. От началото досега четохме „Приказка безкрай“ (да, като филма – детето с дракона и малката принцеса), „Хобит“ (първият ми сблъсък с Толкин, който умело отбягвах от години), „Портретът на Дориан Грей“ (учудващо колко малко хора са го чели), „Приказки по телефона“ (малко припомняне на Джани Родари), а аз почти не се отчетох с разказите на Йовков, което по-натам ще поправя. Книгите са различни, защото сме си организирали различно категории, които да въртим – всичко с цел да не зациклим на един жанр. Направихме една малка чупка от графика, за да отбележим смъртта на Рей Бредбъри и в момента сме обратно по план, четейки по нещичко от Агата Кристи и Артър Конан Дойл, защото не можахме да си изберем само един от двамата :)

Публикувано от

Втората мечта

(Future) Biologist, book worm and computer addict. Also huge fantasy/sci-fi fan (both books and movies). Love weirdness... Are you weird?

Вашият коментар